Velden zijn niet correct ingevuld
E.L. Travel is onderdeel van:
groeps-en senioren reizen

Klokkengieterij en rondleiding op een boerderij

Bent u altijd al benieuwd geweest hoe kerkklokken worden gemaakt? Ga een gezellige dag met E.L. Travel mee. We gaan kijken in een klokkengieterij museum. 

v.a. € 38,50 p.p. bij minimaal 50 personen

Omschrijving

Bent u altijd al benieuwd geweest hoe kerkklokken worden gemaakt? Ga een gezellige dag met E.L. Travel mee. We gaan kijken in een klokkengieterij museum. Hier kunt u zien hoe dat allemaal te werk gaat.

 

Het museum is gevestigd in de voormalige Klokkengieterij van de gebroeders van Bergen. Deze vestiging van het bedrijf werd geopend in 1862, onder de naam St Paulinus. Er werden in het begin voornamelijk luidklokken gegoten voor met name kerktorens in heel Nederland. Eind jaren dertig ging het bedrijf  zich toeleggen op het fabriceren van carillons. Om dit nieuwe product in de schijnwerpers te plaatsen, werd in 1942 een klokkentoren met een carillon aan de voorzijde van de klokkengieterij aangebouwd. Na de Tweede Wereldoorlog legde het bedrijf zich meer toe op het maken van brandweerbenodigdheden. In 1980 ging het bedrijf failliet. Sinds 1987 is in het gerestaureerde bedrijfspand het klokkengieterijmuseum gevestigd.
In 2013 is het museum opnieuw opgericht.

Na het bezoek gaan we heerlijk uitgebreid eten in restaurant in den Stallen in Winschoten. Als we hebben geluncht  stappen we de bus in en rijden we naar Wezep naar een boerderij waar ons word uitgelegd hoe het hele proces te werk gaat.
Inclusief: koffie/thee met groningerkoek, Entree klokkengietenmuseum en demonstratie tinnen klokje gieten( incl. Klokje), Koffietafel.
Boerderij Wezep entree, koffoe/thee en kaasproeverij en rondleiding.
Extra mogelijkheden: Een driegangen diner op bestemming naar keuze voor € 17,50 p.p.**
** Prijs is exclusief drankjes

Meer weten?

Wilt u ook naar het klokkengieterijmuseum en de boerderij in Wezep? Vul het formulier hiernaast in voor meer informatie of neem contact met ons op.

 

Informatie, offerte of boeken