Velden zijn niet correct ingevuld
E.L. Travel is onderdeel van:
groeps-en senioren reizen

Veenhuizen en Drentse Roomkaatje Boerderij

Het Gevangenismuseum geeft een beeld van de ontwikkeling van Veenhuizen gedurende 200 jaar van dwangkolonie tot gevangenis dorp.

v.a. € 49,95 bij minimaal 50 personen

Omschrijving

Veenhuizen en het Drentse Roomkaatje Boerderij

Esserheem is een gevangenis en heeft één afdeling (48 plekken) die fungeert als ISD-afdeling (inrichting voor stelselmatige daders). Hier verblijven veelplegers die door de rechter een ISD-maatregel opgelegd hebben gekregen van maximaal twee jaar. Door de veelpleger op te sluiten wordt voorkomen dat hij gedurende deze periode nieuwe strafbare feiten pleegt en wordt de maatschappij dus beschermd. Bovendien kan de detentieperiode worden benut om de vaak complexe verslavingsproblematiek en eventuele psychische problemen van de ISD’er gericht aan te pakken.

Ook gaan we tijdens deze dagtocht naar Jan en Jenny Rosink in Leggeloo, een melkveebedrijf en als neventak maken ze geheel naar eigen recept verschillende soorten roomadvocaat, o.a. met Amaretto, Mango, Boerenjongens, Perzik en natuurlijk ook Naturel
Onder de naam 'Drents Roomkaatje' brengen ze hun product op de markt.  Ook zijn zij de producenten van verschillende soorten heerlijke likeuren.
Om u kennis te laten maken met hun producten organiseren ze op hun bedrijf op afspraak proeverijen voor groepen.   Ze laten u dan naar hartelust proeven van al hun producten, als dat geen succes wordt dan weten we het niet meer !.
Het bedrijf van Jan en Jenny ligt in de mooie omgeving van Dwingeloo.

Datum: in overleg
Inclusief: koffie en gebak, Veenhuizen incl. gids, koffie met krentenbrood, advocaat boerderij en diner.

Vraag meer informatie aan!

Wilt u meer weten over deze busreis? Vul hiernaast het formulier in voor meer informatie of neem contact met ons op. We helpen u graag.

Informatie, offerte of boeken

Busreis Winterberg